Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Hovädzie Pho Bo

Z konjaku
Hovädzie Pho Bo

Základom tradičnej vietnamskej polievky sú rezance, mäso, vývar a bylinky. Ak máte radi ázijskú kuchyňu, inšpirujte sa naším receptom, ktorý navyše klasické ryžové rezance nahrádza rezancami z konjaku. Tie majú ku kalóriám asi tak ďaleko, ako je z Bratislavy do Vietnamu a možno ešte ďalej. Chutná polievka zahreje, zasýti a je ideálna pre low carb jedálniček.

Časová náročnosť: 1 hodina

Čo budete potrebovať:

  • Konjakové vlasové rezance Usui
  • Hovädzí močing a kosti na vývar
  • Hovädzia sviečková (či iného dobrého hovädzieho mäsa)
  • Jarná cibuľka
  • Zväzok koriandra
  • Limetka
  • Korenie (badián, kardamón a celá škorica)
  • Čerstvý zázvor
  • Chilli papričky
  • Bambusové klíčky
  • Rybia omáčka
  • Citrónová tráva

Postup:

Ideálne je pripraviť si z hovädzieho močingu, kostí a korenia silný vývar. Ten sa zvyčajne varí asi 5 hodín na veľmi miernom ohni a následne je potrebné dôkladne ho scediť. Na oleji orestujte korenie (škoricu, kardamóm a badián), pridajte očistený zázvor a cibuľku a ešte raz krátko orestujte. Obsah panvice pridajte k vývaru a všetko varte ešte ďalších 10 minút.

Hovädziu sviečkovú nakrájajte na tenké plátky a marinujte s lyžičkou rybacej omáčky. Vlasové rezance prepláchnite studenou vodou a spolu s mäsom pridajte do vriaceho vývaru. Povarte 2 minúty a servírujte do hlbokej misy. Navrch pridajte čerstvý koriander, bambusové klíčky a citrónovú trávu a zvlášť servírujte chilli papričky s limetkou.


Další články

Magazín
Mexická kuchyňa: Extravagancia chutí a farieb

Mexická kuchyňa: Extravagancia chutí a farieb

Číst článek
Raňajky
Sladké vafle

Sladké vafle

Číst článek
Polievky
Pórková polievka

Pórková polievka

Číst článek