Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Kuracia čína s Usui ryžou

Hlavné jedlá
Kuracia čína s Usui ryžou

Typická slovenská kuracia „čína“ má s čínskymi pokrmami pramálo spoločného. Každý, kto navštívil túto krajinu, to určite potvrdí. Číňania pre svoje jedlá hľadajú tie pravé suroviny (na rozdiel od nás, ktorí čínu milujeme práve preto, že do nej môžeme dať to, čo doma práve máme). A vzhľadom na to, že Čína je naozaj veľkou krajinou, v každom regióne sa líši.

Pre Číňanov jedlo nie je len jedlom. Často slúži hlavne na stretávanie s priateľmi. O tom vypovedá aj to, že namiesto pozdravu používajú frázu „Už si jedol?“.

Čo budete potrebovať

  • ½ kilá mäsa
  • Zeleninu, ktorú doma nájdete (cibuľu, cuketu, mrkvu, jarnú cibuľku, hrášok, stopkový zeler, papriku, cesnak a pod.)
  • Olej
  • Kukuričný škrob
  • Sójovú omáčku
  • Worcesterovú omáčku
  • Soľ, mleté korenie
  • Ryžu Usui

Ako na to

Mäso očistite a nakrájajte na rezančeky. Potom ho dajte do misy, zmiešajte s tromi lyžicami kukuričného škrobu a dajte bokom. Všetku zeleninu očistite a nakrájajte na rezančeky.

Do wok panvice (prípadne do obyčajnej panvice) nastriekajte olej. Po jeho zahriatí pridajte mäso, ktoré osoľte a pokvapkajte sójovou omáčkou a worcesterom. Pridajte zeleninu a restujte.

Keď je mäso mäkké, podlejte vodou a nechajte povariť. Dosoľte podľa chuti. Podávajte s Usui ryžou, ktorú predtým prepláchnite pod horúcou tečúcou vodou. Dobrú chuť.

Usui

Konjakové cestoviny sú unikátnym pokladom sveta bezlepkových alternatív. Vyrábajú sa z koreňa rastliny konjak, známej tiež ako "Amorphophallus konjac". Tieto cestoviny majú nízky obsah kalórií a sacharidov, čo je skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu k tradičným cestovinám.

Konjakové cestoviny majú neutrálnu chuť a sú schopné absorbovať arómu a chuť omáčok, v ktorých sú podávané. Vďaka svojmu „gélovému“ povrchu a ľahkej stráviteľnosti môžu konjakové cestoviny prispieť k pocitu sýtosti a podporiť chudnutie. Pre milovníkov kulinárskeho dobrodružstva predstavujú konjakové cestoviny zaujímavý a zdravý spôsob, ako obohatiť ich jedálniček.

Může se Vám hodit


Další články

Z konjaku
Zapečené kuracie prsia s konjakovou ryžou a špenátom

Zapečené kuracie prsia s konjakovou ryžou a špenátom

Číst článek
Raňajky
hemendex s cibuľou a parmezánom

hemendex s cibuľou a parmezánom

Číst článek
Z konjaku
Konjakové fettuccine s pórom a cherry paradajkami

Konjakové fettuccine s pórom a cherry paradajkami

Číst článek