Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Nádherné domáce šumivé bomby do kúpeľa: vyrobte si ich aj vy

Magazín
Nádherné domáce šumivé bomby do kúpeľa: vyrobte si ich aj vy

V obchodoch vyzerajú šumivé gule do kúpeľa nádherne. Keď okolo nich prechádzate, podvedome sa zhlboka nadýchnete, aby ste nasali ich príjemnú vôňu. Možno ste ale nevedeli, že ich príprava je naozaj jednoduchá. Prečítajte si náš návod na domáce šumivé bomby do kúpeľa a uspejete na prvý pokus.

Domáce šumivé bomby do kúpeľa sú z prírodných materiálov. Nečaká vás zložitá príprava ani nákup v špecializovaných predajniach. S veľkou pravdepodobnosťou už všetky ingrediencie máte doma. Pokiaľ vám predsa len niečo chýba, zoženiete všetko v bežných obchodoch. Doslova za pár eur a pár minút budete mať hotový darček. Sami sa za odmenu môžete naložiť do teplej bublajúcej vane.

domácí šumivé bomby_1

Návod na prípravu šumivej bomby

Hlavné zázračné látky, ktorých kombináciou vzniká bublinkatý efekt, nesú názov jedlá sóda a kyselina citrónová. Farbu dodáte potravinárskym farbivom a vôňu sušenými bylinkami alebo esenciálnymi olejmi. Ako vyrobiť šumivú bombu do kúpeľa?

Pripravte si:

  • 2 hrnčeky jedlej sódy,
  • 1 hrnček kúpeľovej soli alebo epsomskej soli,
  • 1 hrnček kyseliny citrónovej v prášku,
  • 5 polievkových lyžíc rastlinného oleja (kokosový, mangový alebo bambucké maslo),
  • 10 kvapiek esenciálneho oleja (množstvo upravte podľa vlastnej nálady),
  • 1 lyžicu vody (kľudne zeleného čaju, kvetinovej vody),
  • pár kvapiek potravinárskeho farbiva.

Tip! Pri výrobe môžete do zmesi pridať feromóny alebo afrodiziaká a s partnerom si potom dopriať spoločný kúpeľ.

Na domáce šumivé bomby do kúpeľa si pripravte dve misy. V jednej zmiešajte suché ingrediencie - jedlú sódu, kyselinu citrónovú, kúpeľovú soľ a bylinky. V druhej mise zmiešajte tekuté ingrediencie - rastlinný a esenciálny olej, farbivo a lyžicu vody. Zmesi potom postupne a opatrne spojte dohromady. Pomalé pridávanie a miešanie zabráni okamžitému vyšumeniu. Výsledná hmota by mala mať konzistenciu vlhkého piesku. Dôkladne zmes spracujte, môže sa jemne mrviť.

Pri príprave to nepreháňajte s farbivami. Mohlo by sa stať, že si zafarbíte vaňu aj telo.

Tip! Ak sa vám zmes príliš mrví, pridajte ešte olej. Ak je lepkavá, pridajte jedlú sódu.

Čo doma zrejme nemáte, to sú formy v tvare veľkých gulí. Vystačíte si s tvorítkom na ľad, formou na muffiny, formičkami na pečivo alebo detskými formičkami. Vymažte ich olejom a natlačte do nich vzniknutú hmotu. Nechajte ich cca 20 minút vo forme stuhnúť. Môže to trvať aj dlhšie, napríklad až hodinu. Potom ich opatrne vyklopte a nechajte ešte ďalších 24 hodín úplne vyschnúť.

Tip! Sušenie gulí môžete urýchliť vyhrievaním v rúre. Nastavte ju na nízku teplotu a nechajte vyschnúť.

Hotové domáce šumivé bomby do kúpeľa dajte do pohára a uzavrite ich, aby sa k nim nedostávala vlhkosť. Budú ozdobou vašej kúpeľne.

domácí šumivé bomby_2

Domáce šumivé bomby do kúpeľa - benefity

Šumivé bomby môžu byť súčasťou relaxačného vonného rituálu v kúpeli. Krásne sa na ne pozerá, keď plávajú vo vode a tiež príjemne voňajú. Ich použitie má okrem toho zdravotné benefity.

  • Kyselina citrónová a jedlá sóda zbavujú kožu odumretých buniek, mastnoty a pachov.
  • Bambucké maslo a kokosový olej hydratujú a zvláčňujú pokožku.
  • Rozpustená zmes podporuje pokožku v boji s celulitídou aj vráskami, kožnými plesňami, zanesenými pórmi.

Aby ste vytvorili naozaj lákavý darček na Valentína alebo na Vianoce, dajte do formičky pred plnením sušený kvet – krásne bývajú ruže, sedmokrásky, levandule alebo plátky citróna či pomaranča. Výsledná guľa bude vyzerať naozaj luxusne. Môžete siahnuť aj po netradičných doplnkoch ako sú zrnká kávy alebo dokonca drobné darčeky.

Může se Vám hodit


Další články

Hlavné jedlá
Rýchle low carb cuketovo-tuniakové placky

Rýchle low carb cuketovo-tuniakové placky

Číst článek
Nátierky
Nátierka z lososa

Nátierka z lososa

Číst článek
Z konjaku
Zapečené kuracie prsia s konjakovou ryžou a špenátom

Zapečené kuracie prsia s konjakovou ryžou a špenátom

Číst článek