Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Špagety all´amatriciana

Z konjaku
Špagety all´amatriciana

Ikona talianskej kuchyne má svoje korene v malom mestečku Amatrice a je dôkazom toho, že na uvarenie lahodného talianskeho jedla stačí len pár surovín. Konjakové špagety znížia kalorickú hodnotu tohto pokrmu na minimum, takže si ich môžete vychutnať bez výčitiek.

Časová náročnosť: 30 minút

Čo budete potrebovať:

  • konjakové špagety USUI
  • plátok slaniny
  • biele víno
  • paradajky v konzerve
  • mrkvu
  • cesnak
  • cibuľu
  • parmezán
  • rozmarín
  • soľ a čierne korenie

Postup:

Slaninu nakrájajte na pásiky a restujte na strednej teplote približne 10 minút. Keď bude pekne chrumkavá, nechajte ju na papierovej utierke okvapkať. Do prázdneho hrnca vhoďte nakrájanú cibuľu a nakrájanú očistenú mrkvu, osoľte a zľahka restujte približne 5 minút. Pridajte najemno nakrájaný cesnak a rozmarín a ešte chvíľu opekajte. Následne základ zalejte vínom a varte približne 5 minút. Po chvíli pridajte nakrájané konzervované paradajky, hrniec na polovicu prikryte pokrievkou, stlmte teplotu a za občasného miešania omáčku varte do zhustnutia.

Medzitým vyberte konjakové špagety z balenia a pod tečúcou vodou niekoľkokrát prepláchnite. V momente, keď je omáčka hotová, do nej zamiešajte slaninu, soľ, čierne korenie, špagety a ešte chvíľu prehrievajte. Na záver naservírujte na tanier, posypte parmezánom a pustite sa do toho.

Tip: Omáčku varte tak dlho, aby sa všetky suroviny dostatočne prepojili. Výsledkom bude výrazná a delikátna chuť.


Další články

Magazín
Káva alebo čaj?

Káva alebo čaj?

Číst článek
Z konjaku
Konjakové fettuccine s pórom a cherry paradajkami

Konjakové fettuccine s pórom a cherry paradajkami

Číst článek
Polievky
Biela valašská kyselica

Biela valašská kyselica

Číst článek