Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Hubové rizoto

Hlavné jedlá
Hubové rizoto

Rizoto s hubami predstavuje v našej kuchyni klasiku. Huby sú zdrojom vitamínov a minerálnych látok a navyše sú bez tuku a kalórií. Keď k tomu pridáte nízkokalorickú konjakovú ryžu, môžete si bez výčitiek dopriať hneď dvojitú porciu. Odporúčáme pridať tymian, ktorý dodá rizotu špecifickú chuť aj prenikavú vôňu. Navyše podporuje trávenie ťažkých jedál a má mimoriadne dezinfekčné vlastnosti.  

Časová náročnosť: 10 minút 
 
Čo budete potrebovať: 

  • 1x balenie USUI konjakovej ryže.
  • 200 g lesných húb alebo šampiňónov'.
  • 100 ml zeleninového vývaru.
  • Jarnú cibuľku.
  • 1 lyžica masla / olivového oleja.
  • Korenie podľa chuti - odporúčame čerstvý tymián.
  • Parmezán na posypanie.
  • Soľ a korenie na ochutenie.

Ako na to 

Na panvici zohrejte olej alebo maslo a na tenké plátky nakrájané huby. Zmes dôkladne premiešajte a pár minút restujte. Po chvíli prilejte zeleninový vývar a povarte, kým sa voda trochu odparí. Medzitým vyberte USUI ryžu z obalu, pridajte do hubovej zmesi a zamiešajte. Potom stačí len dochutiť soľou a korením, posypať nastrúhaným parmezánom, lístkami tymiánu a môžete servírovať. 
 
Tip: Ak ste milovníci vyprážanej cibuľky, tak si na začiatku varenia dajte trochu cibule bokom, opražte ju dozlatista a na záver ňou rizoto ozdobte spoločne s tymiánom a parmezánom. 
 
Dobrú chuť! 


Další články

Polievky
Jemný mrkvový krém

Jemný mrkvový krém

Číst článek
Raňajky
Čokoládová tortička v hrnčeku (mug cake)

Čokoládová tortička v hrnčeku (mug cake)

Číst článek
Šaláty
Šopský šalát

Šopský šalát

Číst článek